Beste resultaat van het seizoen voor Force India

Adrian Sutil zorgde vandaag met een zesde plaats voor de beste prestatie voor Force India dit seizoen. De Duitser kwam niet al te veel in beeld tijdens zijn thuisrace, maar dat wil niet altijd zeggen dat je niet meespeelt.
image

De Duitser reed bijna zijn volledige race in schone lucht en kon tijdens de pitstops nog voorbij Rosberg geraken. Volgens Sutil zien we nu voor het eerst wat de wagen in zijn mars heeft.

“Het was een zeer goede race vandaag en ik ben blij voor het team. Zij verdienen dit resultaat.” vertelt Sutil. “We hadden heel het weekend al een goede wagen en alles liep gewoon perfect.”

“Het grootste deel van de race zat ik in schone lucht. Zo kon ik het echte potentieel van deze wagen laten zien. Om dit resultaat in mijn thuisrace neer te zetten maakt het nog specialer.”

“Dit is nog maar het begin, want we hebben nog heel wat werk te doen in de volgende grote prijzen. We moeten nog wat punten pakken en dan kunnen we aansluiten bij de andere teams.”

Teamgenoot Paul di Resta zag vooral troost in het resultaat van Sutil. Zijn race werd in de eerste ronde al verpest door een aanrijding met Nick Heidfeld.

“Het is weer een frustrerend weekend voor mij.” reageert de Brit. “Ik had de kans om punten te scoren. Het is zeer spijtig want we waren hier met een geweldige wagen.”

“Ik deed mijn best om terug te komen, maar punten kon ik niet meer in de wacht slepen. Het goede nieuws is dus dat Adrian heel wat punten heeft behaald en heeft laten zien hoe goed de wagen is.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print