Alonso: “Zevende plaats was maanden geleden ondenkbaar voor McLaren”

Na motorpech doorheen het weekend, racete Fernando Alonso naar een onverhoopte zevende plaats in Spa. Een resultaat waar de Spaanse ex-wereldkampioen versteld van stond.

Honda gebruikte maar liefst zeven ‘tokens’ om de motor voor de GP van België te verbeteren. Aanvankelijk bleek dit weinig zoden aan de dijk te brengen. Alonso kreeg te maken met een waterlek en moest zijn motor vervangen, waardoor hij helemaal achteraan de startgrid aan de race begon. Jenson Button van zijn kant had het tijdens de twee oefensessies op vrijdag ook moeilijk, maar kwalificeerde zich zaterdag wel op een mooie negende plaats.

Button raakte in de openingsronde betrokken in een crash met Pascal Wehrlein. Ploegmaat Alonso werkte zich daarentegen wel naar voor. De verassende snelheid van de McLaren en wat geluk met de safety car zorgden er voor dat de Spanjaard als zevende finishte.

“Het lijkt alsof we al de pech van de voorbije dagen konden omzetten in geluk”, zei Alonso na de race.

“Een top tien tijdens de kwalificaties met Jenson (Button) en een top tien tijdens de race dankzij mij op een hogesnelheidscircuit, het is iets dat een paar maanden geleden ondenkbaar was voor McLaren.”

Dankzij het resultaat stijgt McLaren ook een plaats in het constructeursklassement. De Britse renstal gaat over Torro Rosso naar de zesde plaats.

Geschreven door Mika Tuyaerts
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}