“McLaren mag geen emoties tonen bij haar rijderskeuze”

Eric Boullier, teambaas bij McLaren, heeft gezegd dat emoties niet de bovenhand mogen nemen bij de keuze om te gaan voor Jenson Button of Stoffel Vandoorne voor het seizoen 2017.

Met Button’s contract dat tot een einde komt dit seizoen, zijn het moeilijke tijden voor McLaren-Honda. Behouden ze Jenson Button naast Fernando Alonso of nemen ze toch het opkomend jonge talent Stoffel Vandoorne?

McLaren zei al tegen de andere teams dat ze met hun handen moeten blijven van hun rijder, maar bij Vandoorne klonk het al eerder dat andere teams interesse tonen.

Boullier liet eerder ook al verstaan dat de rijderskeuze zal beslist worden in september. De Fransman weet maar al te goed hoe moeilijk de beslissing wordt die hij en het management van Mclaren moeten nemen. Tegenover ‘Motorsport’ zei Boullier in ieder geval dat ze een rationele keuze moeten maken.

“We moeten een keuze maken die strookt met de strategie van McLaren”, zei de teambaas van McLaren. “Daar horen een aantal voor- en nadelen bij, maar Ron Dennis, ikzelf en de bazen mogen niet emotioneel zijn. Dat is misschien wat de bovenhand neemt bij de fans en de sponsors, maar dat mag bij ons niet gebeuren. We moeten rationeel zijn over wat we willen bereiken bij McLaren de komende jaren.”

Toen er hem gevraagd werd of het team zal gaan voor een strategie met de aandacht voor de lange termijn, waarbij Vandoorne de betere optie is, of toch een strategie op korte termijn waarbij Jenson Button dan weer de voorkeur kan krijgen, liet Boullier zijn antwoord in het midden.

“We hebben een beetje van beide nodig. Wat McLaren de afgelopen twee jaren meemaakte was een grote verandering. Met Honda aan boord kunnen we naar de midden-lange en lange termijn kijken. We zullen zien.”

Het worden dus erg spannende tijden voor de Vandoorne-fans. Mocht hij geen zitje krijgen bij McLaren, dan blijkt Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff alleszins een handje te willen helpen. Toto Wolff liet tijdens het raceweekend in Spa-Francorchamps immers verstaan dat hij Vandoorne dan aan een racezitje in de Formule 1 wil helpen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}