Ferrari-teambaas Arrivabene: “Heel jammer, we hadden de snelheid”

Het werd een ongelukkig weekend voor Ferrari. Hoewel ze vanop de tweede rij startten, eindigde Vettel als zesde en Räikkönen als negende. De race van beide Ferrari-piloten werd immers gehinderd in de eerste bocht.

In de eerste bocht van de GP van België reden Sebastian Vettel, Kimi Räikkönen en Max Verstappen elkaar aan, nadat die laatste slecht weg kwam van zijn tweede plaats. Vettel kon naar eigen zeggen Räikkönen en Verstappen niet goed zien en Verstappen deed een wel erg moedige inhaalpoging aan de binnenkant van La Source.

Door het incident in de eerst bocht konden de Ferrari’s hun ware snelheid niet laten zien. Volgens Maurizio Arrivabene, teambaas bij Ferrari, zat een dubbele finish op het podium er zeker in.

“Het is zo jammer”, klinkt het bij Arrivabene. “Tijdens de race hadden we de snelheid om de Grote Prijs met beide rijders op het podium te eindigen. Jammer genoeg vernielde het incident in de eerste bocht onze race.”

In tegenstelling tot de races voor de zomerpauze, beschikten de Ferrari’s op het circuit van Spa-Francorchamps wel over de snelheid om te strijden voor het podium.

“Het positieve dat we kunnen meenemen is dat onze wagens snel en strijdvaardig waren, hoewel de wagens beschadigd waren. Dat is een goede bodem voor onze thuisrace in Monza. Daarnaast was het team vandaag sterk en verenigd, zowel op het circuit als in Maranello. We zullen ons na de race meteen voorbereiden op de GP van Italië.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}