Alonso ziet sterke race niet beloond en moet opgeven: “Het was ongelooflijk”

Fernando Alonso zag een sterke race in zijn McLaren niet beloond met punten. De Spanjaard moest opgeven met technische problemen maar is wel gemotiveerd door wat hij vandaag wist te presteren.

Alonso reed gedurende een lange periode in de punten. De Spanjaard was van op de dertiende plaats gestart en kon gebruikmakend van de weersomstandigheden opschuiven richting de achtste plaats. Plots besloot zijn wagen echter om er mee op te houden.

“Ja, het was ongelooflijk,” zei Alonso over de race die hij tot vlak voor zijn opgave reed. “Ik dacht dat het onmogelijk was om Australië te herhalen maar dit was hetzelfde of misschien zelfs nog beter. De omstandigheden hebben geholpen en we hebben daarvan geprofiteerd.”

“Er spinden overal wagens en wij waren min of meer ‘gratis’ plaatsen aan het goedmaken. Toen het circuit vochtig was reden we ongeveer dezelfde rondetijden als de toppers en dat ondanks ons tekort aan topsnelheid.”

Alonso is er van overtuigd dat hij zonder zijn opgave voor de punten had kunnen strijden.

“Ik denk dat we met Perez en Magnussen voor punten hadden kunnen strijden,” aldus Alonso. “Ik denk dat we één of twee punten hadden kunnen behalen, net als in Australië dat het geval was, en dat op een indrukwekkende wijze. Om voor Bottas te rijden en hij die me gedurende twee of drie ronden niet kon inhalen, het is één van de meest surrealistische zaken die me ooit is overkomen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer