Hamilton: “De titelstrijd zal enorm intens en close worden”

Lewis Hamilton is bijzonder tevreden dat hij de GP van China heeft weten te winnen. Ferrari bevestigde in China echter dat het een echte uitdager van Mercedes is geworden.

Hamilton won de GP van China zonder de leiding af te staan. Op het eerste zicht leek het eenvoudig maar de strijd had veel intenser kunnen zijn, dat geeft ook Hamilton toe.

Indien Verstappen, Vettel en Raikkonen niet gedurende geruime tijd hadden achter Daniel Ricciardo vast hadden gezeten dan hadden we ongetwijfeld een intense strijd om de overwinning gekregen, getuige het feit dat Vettel op enkele seconden finishte ondanks dat hij door de safety car aan het begin van de race terugviel naar de zesde plaats. Ook Hamilton beseft dat de titelstrijd intens zal worden.

“De titelstrijd zal één van de meest close titelstrijden ooit zijn, waarschijnlijk zelfs het meest close ooit dat ik beleefd heb,” zei Hamilton na zijn overwinning.

Mogelijk wordt het zelfs geen tweestrijd tussen Hamilton en Vettel maar zelfs een titelstrijd met drie of meerdere rijders.

“Ik kijk uit naar het gevecht, niet alleen met Sebastian maar ook met de andere jongens die hier nog bij ons zijn.”

Wat de nieuwe wagens betreft is Hamilton alvast tevreden, al is het volgens Hamilton wel iets moeilijker om in te halen.

“De wagens zien er bijzonder goed uit en het is leuker om ermee te rijden. Ze zijn fantastisch,” aldus Hamilton. “Het is wel niet eenvoudig om er mee in te halen, maar deze gast (wijzend naar Verstappen) lijkt een manier te hebben gevonden om het mogelijk te maken. We zullen de video’s moeten bekijken en zien wat hij allemaal gedaan heeft!”


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden 2022Sale / Solden 2022