Vettel tevreden met tweede plaats: “Dit is zoals de F1 hoort te zijn”

Sebastian Vettel startte als tweede en dat was ook de positie waarin hij finishte. Het had er voor Vettel echter ook helemaal anders kunnen uitzien, al is hij best tevreden met de tweede plaats die hij behaalde.

Vettel behield bij de start zijn tweede plaats en maakte vervolgens van een virtuele safety car gebruik om snel binnen te komen en van intermediates over te schakelen naar slicks. Door de virtuele safety car verlies je bij je pitstop minder tijd maar net wanneer Vettel met zijn slicks op een opdrogende baan zijn voordeel zou gaan halen kwam er een volwaardige safety car door een crash van Antonio Giovinazzi.

“Ik wou het risico nemen. Tijdens een virtuele safety car bespaar je overduidelijk wat tijd tijdens je pitstop. Vervolgens kwam er een safety car op het moment dat ik aanvoelde dat de droogweerbanden een stuk sneller waren. Ik kon dat momentum echter niet gebruiken en verloor enkele plaatsen. Vervolgens kende ik een opwindende race. Ik heb er echt van genoten.”

Een van de opwindendste momenten was het inhaalmanoeuvre van Vettel op Ricciardo waarbij beide wagens met de wielen tegen elkaar reden. Toch had de race er ook anders kunnen uitzien indien Vettel samen met Raikkonen niet veel tijd verloor achter Ricciardo.

Vettel werd dan ook gevraagd of hij, zonder het oponthoud, daadwerkelijk met Hamilton had kunnen strijden voor de overwinning.

“Wat als … Ik denk dat Lewis snel was, dat eerst en vooral. Ik denk dat ze een goede race hebben gereden. Het heeft weinig zin om zo’n discussies te voeren. We eindigden als tweede. Ik ben zeer tevreden daarmee en we behalen heel wat mooie punten. Bovendien was het een zeer entertainende en leuke race voor mij.”

“Ik heb wat wagens ingehaald. Het is moeilijk om dicht bij een andere wagen te komen, dat merkten we al in Australië, maar het circuit hier is beter om in te halen. Dit is zoals het volgens mij hoort. Je moet zelf een inspanning doen, je mag het niet zomaar in je schoot toegeworpen krijgen. Je mag niet zomaar je achtervleugel open zetten en kunnen inhalen. Dit is leuk,” besluit Vettel.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer nu van grote kortingen op Bol.com !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Wonen campagne 2022Wonen campagne 2022

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print