Podium voor Verstappen na indrukwekkende inhaalrace: “Dat was zeker niet slecht”

Max Verstappen reed een ijzersterke inhaalrace op het Shanghai International Circuit. De Nederlander zag die inhaalrace beloond met een plaats op het podium.

Verstappen moest de race van op de zestiende plaats op de startgrid aanvatten. Tijdens de eerste ronde slaagde Verstappen er al meteen in om maar liefst negen wagens in te halen.

“Dat was zeker en vast niet slecht denk ik!” zei Verstappen na zijn indrukwekkende race. “Ik heb echt van die eerste ronde genoten waarin ik negen wagens passeerde.”

De eerste ronde van Verstappen werd omschreven als een rondje uit een videogame, iets waar Verstappen maar al te graag mee akkoord ging.

“Min of meer voelde het zo aan. Uiteraard ben ik daar zeer tevreden mee, vervolgens kende ik een erg goede race,” blikt Verstappen terug. “Vervolgens heb ik nog enkele mooie inhaalmanoeuvres gedaan.”

“Ik ben zeer tevreden dat ik op het podium sta. Ik had van op de zestiende plaats zeker en vast niet verwacht om op het podium te eindigen.”

Opvallend was ook dat Verstappen tegen het slot van het race constant zijn beklag deed over de Haas F1-bolide die voor hem reed. Romain Grosjean reed op redelijke afstand voor Verstappen, zonder dat de Nederlander snel op Grosjean naderde. Verstappen deed echter rondenlang zijn beklag over het feit dat Grosjean niet aan de kant ging.

“Er waren constant blauwe vlaggen. Het was storend. Van zodra je binnen de twee seconden rijdt is het verschrikkelijk, zeker wanneer je met een balans op de wagen zit die al onderstuur heeft,” aldus Verstappen. “Ik denk dat er niemand voor hem en niemand achter hem reed. Hij had ons dan ook simpelweg kunnen laten passeren.”

“Uiteindelijk maakte het geen verschil uit voor het eindresultaat van mijn race, al was het niet ideaal. We moeten bekijken wat we met zo’n wagens doen op het vlak van blauwe vlaggen. Ik wenste simpelweg vrije baan te hebben, ‘clean air’. Ik ondervond immers al heel wat problemen met de voorkant van mijn wagen en zoiets helpt dan niet. Uiteindelijk finishte ik op het podium dus ik ben tevreden.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer nu van grote kortingen op Bol.com !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Wonen campagne 2022Wonen campagne 2022

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print