Alonso zoekt actief naar een ander team

Fernando Alonso heeft toegegeven dat hij Renault volgend seizoen liefst wil verlaten. De Spanjaard liet in een interview weten dat hij op zoek is naar een ander team.
Alonso wordt al maanden aan een overstap naar Ferrari verbonden en z’n uitspraken vandaag zouden wel eens de grootste aanwijzing tot nu toe kunnen zijn.

“In 2007 verliet ik Renault omdat ik een nieuwe uitdaging wilde. Ik wilde het kampioenschap winnen met een ander team. Het is één van mijn doelstellingen en het zou m’n zelfvertrouwen nog verhogen. In de Formule 1 is het op dit moment moeilijk in te schatten welk team er het best zal voorstaan in het weekend. Er zijn altijd verrassingen zoals BMW dit seizoen. We evalueren nu enkele mogelijkheden en dan zullen we wel zien.”

Volgens de geruchten zou Ferrari tijdens de Grote Prijs van Italië aankondigen dat Alonso voor het team zal rijden vanaf 2010 in de plaats van Kimi Raikkonen. Die weet echter van niets en houdt vol dat hij een contract heeft voor volgend jaar.

“Ik heb een contract. Ik maak me geen zorgen over mijn positie. Er zijn andere jongens die veel meer zorgen hebben dan mij. Zoals ik al zei heb ik een contract en het is dus niet aan mij om een beslissing te nemen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}