Alonso:”Meer kan ik niet doen”

Sebastian Vettel was op zaterdag ook in Valencia de snelste. De tegenstand had waarschijnlijk op beterschap gehoopt met de nieuwe reglementswijzingen. Helaas blijkt er meer nodig te zijn om Vettel te kunnen afstoppen. Ondanks alles was Fernando Alonso toch tevreden met zijn vierde tijd.
De Spanjaard vertoonde zich na afloop van de kwalificaties uiterst tevreden met zijn resultaat. Morgen vertrekt hij vanop de tweede rij. De Asturiër verklaarde echter “beter te zijn dan verwacht.”

“Alles ging goed, we zijn vierde op een halve tiende van McLaren en het is de achtste keer dat ik hoger eindig dan mijn ploegmaat. Het ging vandaag beter dan verwacht. Aangezien wij vierdes zijn geëindigd hopen we natuurlijk op het podium te eindigen. Het is een grote wens om in Valencia op het podium te staan. Het zal wel moeilijk worden aangezien Lewis ook zal aanvallen. We zullen zien of wij in de eerste bocht posities kunnen winnen.”

Alonso had het tenslotte ook nog over de dominantie van Red Bull, zowel dit als vorig seizoen.

“Wanneer een wagen zo superieur is kan je er niet veel aan veranderen, maar je weet wel wat er je te doen staat als er een Grote Prijs aankomt. Je kent de objectieven en je weet waaraan je je kan verwachten. Je kan niet verwachten een race te winnen of om de pole te pakken wanneer er twee wagens zijn die een seconde sneller zijn dan de rest.”

Kan Fernando Alonso Red Bull bij de start van de race net zoals in Barcelona verrassen of moet hij morgen opnieuw het onderspit delven?
a:1:{s:9:”file_name”;s:12:”alonso_1.jpg”;}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print