AlphaTauri bevestigt Daniel Ricciardo en Yuki Tsunoda als rijdersduo in 2024

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Het AlphaTauri F1 team heeft in Japan Daniel Ricciardo en Yuki Tsunoda bevestigd als rijders voor volgend seizoen. Ricciardo staat volgend seizoen dus opnieuw op de F1-startgrid en deze keer dus voor een volwaardig F1-seizoen.

Daarmee ziet Ricciardo een goede invalbeurt als vervanger van Nyck de Vries beloond met een racezitje. Doordat Ricciardo tijdens een crash in Zandvoort een gebroken pols opliep wordt Ricciardo momenteel zelf vervangen door Liam Lawson. Dat was voor AlphaTauri en Red Bull duidelijk echter geen hinderpaal om de Australiër te bevestigen voor volgend seizoen.

Yuki Tsunoda zal volgend jaar al aan zijn vierde seizoen bij AlphaTauri beginnen. Weinig rijders is het in het verleden gegeven om zoveel seizoenen voor AlphaTauri te mogen rijden, de figuurlijke wachtkamer voor een racezitje bij Red Bull. De reden daarvoor is echter ook simpel: er is geen plaats bij Red Bull. Red Bull beschikt tegelijkertijd ook niet langer over een grote groep aanstormend racetalent dat kan doorstromen naar AlphaTauri.

Liam Lawson is duidelijk wel nog zo’n talent maar de Nieuw-Zeelander, die het als invaller voor Ricciardo erg goed doet, zal ook komend jaar niet op de F1-startgrid staan. Lawson werd bevestigd als reserverijder bij Red Bull en AlphaTauri in 2024.