GP van Japan: derde oefensessie: Max Verstappen opnieuw de snelste, McLaren plots ‘best of the rest’

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Ook tijdens de laatste oefensessie voor de GP van Japan heeft Max Verstappen de snelste tijd gereden. Achter Max Verstappen waren het plots beide McLarens die zich naar de tweede en derde tijd reden.

Voor de Japanse F1-fans begon de dag vandaag met goed nieuws. Yuki Tsunoda zag zijn contract bij het AlphaTauri F1 team immers verlengd en daarmee staat de Japanner dus ook volgend jaar op de startgrid van de Formule 1.

Dit weekend rijdt er echter ook nog een andere Japanner een beetje figuurlijk mee in de Formule 1. Zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton rijdt immers met een opvallende F1-helm in chrome die ontworpen werd door de Japanner Hajime Sorayama. Hamilton is dit weekend zeker niet de enige met een speciaal helmontwerp.

Maar het draait uiteraard om de rondetijden. Gisteren was Max Verstappen tijdens beide oefensessies de snelste en ook vandaag leek Verstappen goed op dreef te zijn. Tijdens de beginfase van de sessie liet hij immers de snelste tijd noteren.

Zo’n twintig minuten voor het einde van de oefensessie reed Oscar Piastri in de McLaren de snelste tijd. Zou McLaren voor een verrassing gaan zorgen?

Uiteindelijk was het toch opnieuw Max Verstappen die de snelste tijd reed, gevolgd door Lando Norris en Oscar Piastri in de McLaren. Verstappen duidelijk opnieuw de beste maar plots is McLaren ‘best of the rest’.

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023