Alpine bevestigt in gesprek te zijn met Mick Schumacher

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

De voorbije dagen waren er geruchten dat Mick Schumacher in gesprek zou zijn met Alpine. Bij Alpine hebben ze nu bevestigd dat ze inderdaad in gesprek zijn met Schumacher over een mogelijk racezitje voor het WEC.

Nadat Mick Schumacher eind vorig seizoen bij het Haas F1 team zij racezitje verloor besloot Mercedes om Schumacher de rol van reserverijder te geven. Schumacher hoopte zo om in 2024, na een jaar langs de zijlijn te hebben moeten toekijken, terug op de startgrid te staan.

Volgens Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff verdient Schumacher het om terug te keren naar de F1-startgrid maar de kans lijkt echter bijzonder klein dat Mick Schumacher volgend jaar op de F1-startgrid zal staan. Momenteel zijn enkel de twee racezitjes bij AlphaTauri en een racezitje bij Williams vrij.

Bij Alpine hebben ze nu bevestigd wel degelijk in gesprek te zijn met Mick Schumacher, niet voor een F1-racezitje maar dus wel voor een eventueel racezitje in het WEC.

“Het is juist dat we in gesprek zijn met Mick over de mogelijkheid om voor ons met de A424 te racen in ons endurance-programma,” aldus interim-teambaas Bruno Famin. “Het zou voor beide partijen een mooie opportuniteit zijn.”

“Voorlopig zijn we gewoon in gesprek en hopelijk organiseren we snel een test.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023