FIA-stewards bekennen schuld: “We hadden Max Verstappen moeten bestraffen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Na afloop van de kwalificatie voor de GP van Singapore werd Max Verstappen voor maar liefst drie verschillende incidenten onderzocht. De stewards oordeelden uiteindelijk om geen straf op te leggen, iets dat achteraf bekeken volgens henzelf fout was.

Max Verstappen kreeg voor de drie verschillende incidenten uiteindelijk twee keer een reprimande maar volgens veel F1-insiders en collega’s had Verstappen op zijn minst voor één van de incidenten, waarbij hij tijdens de kwalificatie een andere rijder hinderde, bestraft moeten worden.

Vooral voor het hinderen van Yuki Tsunoda begrepen de andere rijders niet waarom Verstappen niet bestraft werd. Ook de stewards geven nu, een week later, toe dat ze Max Verstappen wel degelijk hadden moeten bestraffen. De stewards laten weten dat er in de toekomst voor gelijkaardige incidenten wel degelijk een gridstraf van drie plaatsen opgelegd zal worden.

Ook Logan Sargeant ontsnapte aan een gelijkaardige bestraffing en nu de stewards toegeven dat er wel degelijk een straf diende opgelegd te worden zijn beide incidenten bovendien uit de ‘database’ van de FIA gehaald, dit zodat ze in de toekomst niet als precedent aangehaald kunnen worden.

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023