Carlos Sainz: “We hebben veel getest op de wagen, nu moeten we het juiste ritme vinden”

Ferrari
Ferrari

Bij Ferrari hebben ze tijdens de oefensessies op vrijdag een nieuwe vloer en heel wat afstellingen op de wagen uitgetest. Volgens Carlos Sainz heeft Ferrari een stap vooruit gezet al is het nu een kwestie van alles goed voor elkaar te krijgen voor de rest van het raceweekend.

“Het was zeker en vast een goede verrassing om onze snelheid over één ronde te zien, zeker wanneer we ons in de buurt van Red Bull en Max kunnen bevinden,” blikt Carlos Sainz terug. “Ik denk dat het gevecht met McLaren en Mercedes erg close zal zijn. Ik denk dat de kwalificatie erg close zal worden.”

“Zes wagens die strijden voor de tweede startrij. Wanneer we alles goed doen, wanneer we het perfect doen, dan kunnen we onszelf in een goede positie plaatsen.”

Ferrari introduceerde op het circuit van Suzuka een nieuwe vloer voor de SF-23. Die werd afwisselend door Charles Leclerc en Carlos Sainz uitgetest en lijkt opnieuw een stap vooruit voor de wagen te zijn.

“Ik reed er in de tweede oefensessie mee, Charles reed er tijdens de eerste oefensessie mee,” aldus Sainz. “Het is geen grote stap maar het is het finetunen van de aerodynamica van de wagen.”

“We hebben onze vrijdag volledig gericht op het uitproberen van zoveel mogelijk mechanische afstellingen op de wagen. We probeerden hier en daar wat te experimenteren en hopelijk krijgen we ons pakket op zaterdag voor elkaar en zetten we nog een stap vooruit.”

Volgens Sainz wordt het cruciaal om alles goed voor elkaar te krijgen dit weekend.

“Samen met de afstelling moeten we alles goed doen,” vertelt Sainz over wat nodig is in Suzuka. “We hebben zoveel dingen geprobeerd, het is wat moeilijk om in het ritme te geraken omdat we zoveel dingen op de wagen wijzigden.”

“We deden het opzettelijk. Hopelijk zal ik op zaterdag de juiste afstelling voor de wagen hebben zodat we alles goed voor elkaar krijgen.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023