Max Verstappen na twee keer de snelste tijd: “Het voelde erg goed vandaag”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Na de mindere prestatie in Singapore is er dit weekend duidelijk sprake van een wederopstanding bij Red Bull. Max Verstappen blikt na twee snelste tijden tevreden terug op zijn vrijdag.

“Het voelde erg goed vandaag,” vertelde Verstappen na afloop van de tweede oefensessie in Japan. “Vanaf de eerste ronde was de auto plezierig om in te rijden en het lijkt erop dat we een sterke dag hadden tijdens de korte en lange runs.”

Gezien de warmer dan verwachtte temperaturen is de bandenslijtage op het circuit van Suzuka hoger dan verwacht. Ook Verstappen merkte duidelijk dat de bandenslijtage hoog was.”

“De bandenslijtage is hoog op deze baan, dus het zal lastig worden gedurende de race, maar tot zover is het een goed begin van het weekend,” aldus Verstappen.

“Achter mij zit alles dicht bij elkaar, de Ferrari’s en McLarens zitten vlakbij, we zullen zien maar uiteindelijk moeten we ons focussen op onszelf. We moeten onze prestaties optimaliseren en als ons dat lukt dan kunnen we hier voor de pole gaan.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023