Max Verstappen evenaart met achtste pole op rij record van Ayrton Senna: “Erg speciaal!”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Uitgerekend dertig jaar na het overlijden van Ayrton Senna op Imola veroverde Max Verstappen op hetzelfde circuit zijn achtste polepositie op rij, een evenaring van het record van Ayrton Senna.

Max Verstappen en Red Bull beleefden tot dusver een uitdagend en moeilijk raceweekend in Imola. Tijdens de kwalificatie slaagde Verstappen er echter toch in om de polepositie te veroveren. Voor Verstappen is het zijn achtste polepositie op rij, een evenaring van het record van Ayrton Senna.

“Het is een erg lastig weekend tot dusver, zelfs vanochtend in de derde vrije training. Ik ben heel erg blij om hier op pole te staan, dat had ik echt niet verwacht,” zei Verstappen na het veroveren van de polepositie voor de GP van Emilia-Romagna. “We voerden wat laatste veranderingen door voor de kwalificatie en daarmee voelde het wat beter en kon ik harder pushen. Dan moet je er nog steeds voor vechten want het zit allemaal dicht bij elkaar.”

“Ik raakte het grind in de laatste bocht want ik moest de auto in een drift gooien anders kwam mijn band buiten de witte lijn. Ik moest een klein momentje corrigeren en toen kwam een band op het grind. Om op dit circuit op de limiet te rijden is ongelofelijk, ik zit nog steeds vol met adrenaline.”

Ook Verstappen zelf vindt het bijzonder om het record van Ayrton Senna te evenaren.

“Het is een geweldige start van het jaar, maar ook erg speciaal. Het is dertig jaar geleden dat hij op dit circuit overleed. Ik ben erg blij om hier de pole te behalen. Het is een mooie herinnering aan hem, hij was een fantastische Formule 1-coureur en al helemaal tijdens kwalificatieronden. Het is een geweldige dag voor mij en voor het team, dus ik ben erg blij.”