GP van Emilia-Romagna: kwalificatie: Max Verstappen wint spannende strijd om de pole

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Op het Autodromo Enzo e Dino Ferrari is Max Verstappen erin geslaagd om tijdens een spannende kwalificatie de polepositie voor de GP van Emilia Romagna te veroveren. Verstappen was slechts 0,074 seconde sneller dan Oscar Piastri. De twee Ferrari’s moesten tevreden zijn met de vierde en vijfde tijd.

Charles Leclerc en Ferrari reden de snelste tijd in de twee oefensessies op vrijdag terwijl McLaren opeens op zaterdag tijdens de oefensessie met beide wagens helemaal bovenaan terug te vinden was. Red Bull en Max Verstappen ondervonden problemen dus we leken een erg spannende strijd voor de polepositie te krijgen.

Voor de rijders bleef het ook in Q1 zoeken naar de limieten van de wagen en het circuit en we zagen dan ook nog heel wat foutjes. Fernando Alonso leek daarbij het grootste slachtoffer van hij ging met zijn Aston Martin F1-bolide door de grindbak en werd uitgeschakeld. Lewis Hamilton ontsnapte nipt met een vijftiende tijd.

In Q2 zagen we Max Verstappen naar de snelste tijd rijden, voor Charles Leclerc maar de rijders bovenaan bevonden zich zeer dicht bij elkaar. Alles op een zakdoek dus maar de grote verrassing was dat Sergio Perez sneuvelde met een elfde tijd. De Mexicaan was slechts 0,015 seconde trager dan Daniel Ricciardo die de tiende tijd reed en wel kon doorstoten naar Q3.

Tijdens de eerste serie snelle runs in Q3 zagen we Max Verstappen naar een provisionele polepositie rijden. Lando Norris was slechts 0,073 seconde trager dan Verstappen, Charles Leclerc reed de voorlopige derde tijd op 0,147 seconde van Verstappen. Er volgde echter nog een ultieme tweede run waarin de strijd om de polepositie definitief beslist zou worden.

Max Verstappen slaagde er tijdens zijn ultieme snelle run in om zijn tijd nog verder te verbeteren en de polepositie te veroveren. Oscar Piastri strandde op slechts 0,074 seconde van Verstappen, teamgenoot Lando Norris reed de derde tijd. Daarachter vonden we beide Ferrari’s terug.

Met Max Verstappen op de pole, gevolgd door beide McLarens en beide Ferrari’s lijken we een uitermate interessante en spannende race te gaan krijgen. Verstappen was immers zichtbaar opgelucht met het veroveren van de pole, zeker na de problemen op vrijdag. De strijd om de overwinning belooft echter nog intenser te worden want wat de racesnelheid betreft leek de Red Bull F1-bolide minder sterk te zijn.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print