Max Verstappen draagt geen Ayrton Senna t-shirt voor eerbetoon: “Hij is te veel met zichzelf bezig”

Twitter
Twitter

Max Verstappen droeg tijdens het eerbetoon voor Ayrton Senna niet het t-shirt dat speciaal voor de gelegenheid ontworpen was en dat is niet naar de zin van heel wat fans. Verstappen kreeg op de sociale media dan ook heel wat kritiek.

Ayrton Senna kwam dertig jaar geleden tragisch om het leven tijdens de GP van San Marino in Imola, een dag nadat ook al Roland Ratzenberger het leven liet tijdens de kwalificaties. Sebastian Vettel organiseerde naar aanleiding daarvan een eerbetoon voor beide rijders, maar het lijkt erop dat Max Verstappen niet helemaal mee was met de zaak.

Alle rijders en het personeel van de paddock kwamen samen op het circuit, waar de helmen van beide rijders stonden tentoongesteld, in speciaal ontworpen t-shirts in de kleuren van de helm van Ayrton Senna. Max Verstappen verscheen echter in zijn normale Red Bull-outfit ten tonele en hij bleek het speciale t-shirt niet te dragen.

Hij hield wel trots de Braziliaanse vlag vast en droeg een pin ter ere van Roland Ratzenberger. Verstappen heeft niet gereageerd maar er wordt aangenomen dat de wereldkampioen gewoon te laat was en geen t-shirt meer kon krijgen van Sebastian Vettel, zo proberen sommigen Verstappen alvast te verdedigen.

Bepaalde fans op de sociale media zien het echter anders en beschuldigen Verstappen ervan geen respect te hebben voor Ayrton Senna. Een gebruiker schreef, “Formule 1 eert Ayrton Senna maar één persoon besloot respectloos te zijn. Niet verrassend maar teleurstellend.” Bovendien vond een andere fan dat Max Verstappen “te veel met zichzelf bezig was.” 

Maar er zijn ook fans die het opnemen voor Verstappen. Een gebruiker benadrukte dat Verstappen te laat zou zijn geweest voor het eerbetoon en daarom het t-shirt niet kon ontvangen van Sebastian Vettel. De gebruiker verklaarde: “Hij was te laat dus Seb had geen tijd om max het shirt te geven.” Een andere fan wees erop dat de Nederlander een eerbetoon gaf met de pin en de vlag.

Op de sociale media zal de discussie ongetwijfeld nog verder leven onder de fans en het valt af te wachten of Red Bull of Verstappen zullen reageren. Bepaalde fans zouden er ook goed aan doen geen conclusies te trekken zonder dat ze over alle informatie beschikken. Vast staat wel dat het mooie eerbetoon niet overschaduwd mag worden door dit voorval.