Sergio Perez ontsnapt aan gridstraf maar krijgt wel een boete

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Na afloop van de tweede oefensessie voerden de stewards een onderzoek naar een incident waarbij Sergio Perez en Charles Leclerc betrokken waren. Perez ontsnapte uiteindelijk aan een straf voor het incident maar kreeg eerder wel een boete voor een andere inbreuk.

Het zag er even naar uit dat Sergio Perez moest vrezen voor een gridstraf. De Mexicaan moest zich immers melden bij de stewards voor het ophouden van Charles Leclerc tijdens de tweede oefensessie. Uiteindelijk werd besloten om Perez geen straf op te leggen.

Toch komt Perez niet volledig ongeschonden uit de eerste dag van het raceweekend want tijdens de eerste oefensessie reed Perez te snel in de pitlane. Perez reed 89,8 km/u terwijl er slechts 80 km/u is toegestaan in de pitlane. De stewards gaven daarom Perez een boete van 1 000 euro.

Ook Yuki Tsunoda werd trouwens bestraft. De Japanner maakte een proefstart op een onreglementaire plaats en kreeg daarvoor een reprimande, een figuurlijke tik op de vingers van de stewards. Toch is het ook op dat vlak opletten geblazen wanneer je als rijder tijdens een seizoen vijf reprimandes krijgt volgt er immers een gridstraf van tien plaatsen.