George Russell: “0,001 seconde te traag om Carlos Sainz te verslaan, dat is frustrerend”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Bij Mercedes blikken ze met wat gemengde gevoelens terug op de kwalificatie voor de GP van Emilia-Romagna. Russell kwalificeerde zich op P6 maar dat had ook P5 kunnen zijn. Lewis Hamilton moest dan weer tevreden zijn met de achtste tijd.

“De wagen voelde veel beter dan de voorbije races,” vertelde Russell die met zijn zesde tijd slechts 0,001 seconde trager was dan Carlos Sainz op P5. “Uiteraard draait alles rond rondetijden, we moeten gewoon hard blijven werken en verbeteren. We zien hoe anderen zich verbeterd hebben en dat geeft ons moed.”

“Ik was zeer blij met mijn laatste poging in Q3. Het was echt een sterk rondje, over het algemeen gezien was het voor mij een goed rondje.”

“Het is uiteraard erg vervelend dat je slechts een milliseconde trager bent dan één van je concurrenten, maar ik denk dat dit vandaag het hoogst haalbare was. De zesde plaats is daarom een fair resultaat.”

“Het is hier helaas moeilijk om in te halen, ik voorspel dan ook niet veel inhaalmanoeuvres morgen. Ik hoop dat ik mijn ongelijk wordt bewezen en dat we enkele posities kunnen winnen.”

Teamgenoot Lewis Hamilton was iets minder dan drie tienden trager dan Russell, het ontbrak hem naar eigen zeggen wat aan snelheid.

“George deed het geweldig,” aldus Hamilton. “Dat hij slechts vier tienden trager is dan de polepositie is een mooie stap vooruit voor ons. Helaas ontbrak het mij wat aan snelheid en kon ik dat niet evenaren.”

“De wagen voelde echt goed op vrijdag maar vandaag worstelde ik om hetzelfde gripniveau te vinden. Het was frustrerend en ik denk dat enkele kleine aanpassingen die we voorafgaand aan de kwalificatie deden een redelijk grote impact hadden.”

“Morgen zullen we proberen om wat plaatsen goed te maken. We zullen komende nacht hard werken en zien wat we kunnen verbeteren maar het is hier moeilijk om in te halen.”

“Tenzij er iets ongewoon gebeurt zullen we slechts een kleine vooruitgang kunnen boeken.”