Charles Leclerc verdenkt concurrentie: “Red Bull en McLaren hebben hun ware snelheid niet getoond”

Ferrari
Ferrari

Ferrari-rijder Charles Leclerc moest tijdens de kwalificatie genoegen nemen met de vierde tijd terwijl hij tijdens beide oefensessies op vrijdag de snelste tijd had. Leclerc verdenkt de concurrentie ervan niet haar ware snelheid te hebben getoond.

Na twee keer de snelste tijd leken Ferrari en Charles Leclerc de uitgelezen favorieten voor de polepositie maar van vrijdag op zaterdag veranderde er iets. Tijdens de laatste oefensessie stonden plots beide McLarens helemaal bovenaan en uiteindelijk bleken Max Verstappen en beide McLarens tijdens de kwalificatie sneller dan Leclerc.

De Monegask ontkent dat Ferrari van vrijdag op zaterdag trager is geworden, volgens hem hebben ze bij Red Bull en McLaren hun ware snelheid op vrijdag niet getoond.

“Ik ben een beetje teleurgesteld, vandaag zat er niet meer in onze wagen,” gaf Leclerc na afloop toe. “De eerste en tweede oefensessie verliepen zeer goed, al weten we niet met hoeveel brandstof de anderen reden. Ik denk dat ze zich wat meer verstopt hebben dan dat wij dachten.”

“Uiteindelijk hadden we niet voldoende performance in de wagen om tijdens de kwalificatie beter te doen. Het is jammer maar dit was het hoogst haalbare vandaag.”

Wanneer je upgrades op de wagen hebt, wanneer je een thuisrace voor Ferrari hebt, dan wil je het uiteraard goed doen. Morgen zullen we ons focussen op het maximaliseren van het resultaat maar het doel blijft altijd winnen.”

“De wagen voelt goed op het vlak van de racesnelheid. Maar het is één van de moeilijkste circuits om in te halen.”

“Ik begrijp dan ook niet waarom ze de DRS-zone in vergelijking met vorig jaar hebben ingekort, dat gaat inhalen nog moeilijker maken.”

“Maar de strategie zal er zijn, de snelheid is er, het is nog steeds mijn doel om te winnen. Mocht dat niet lukken, dat is het leven, maar we zullen het op zijn minst geprobeerd hebben.”

Op het vlak van andere wagens inhalen is Charles Leclerc alvast wat geholpen door de gridstraf voor Oscar Piastri. Leclerc schuift daardoor op de startgrid op van de vierde naar de derde plaats.