Fernando Alonso: “Mijn raceweekend zit erop na Q1-uitschakeling”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

De race moet nog beginnen maar voor Fernando Alonso is de GP van Emilia-Romagna een raceweekend om snel te vergeten. Na een crash tijdens de laatste oefensessie volgde ook een foutje tijdens Q1 en vroegtijdige uitschakeling tijdens de kwalificatie. Ook wat de race betreft verwacht Alonso niet veel meer.

Na zijn crash tijdens de laatste oefensessie moest er stevig gesleuteld worden aan zijn Aston Martin F1-bolide. Alonso slaagde er wel in om te kunnen deelnemen aan Q1 maar ook daarin liep het mis en moest hij door de grindbak. Alonso kon doorrijden maar het team vroeg hem om te pitten en uiteindelijk werd Alonso al vroegtijdig uitgeschakeld.

Alonso loofde het volledige team van Aston Martin voor het herstellen van zijn wagen maar geeft toe dat dit gewoon een teleurstellend raceweekend is dat liefst zo snel mogelijk voorbij is.

“Het team was ongelooflijk vandaag,” vertelde Alonso na afloop van de kwalificatie. “Het was mooi om te zien hoe uren voor de kwalificatie, beide teams van wagens 18 en 14 voluit samenwerkten om mijn wagen klaar te krijgen voor de kwalificatie.”

“We slaagden erin en ik wil iedereen dan ook enorm hard bedanken.”

“Helaas, het was moeilijk om in te schatten want we tankten de wagen voor de volledige sessie zodat we gewoon wat pitstops konden doen en ik nog wat rondjes kon oefenen.”

“Mijn beste rondetijd in de kwalificatie reed ik tijdens mijn eerste poging en dat is een moment waarop we veel brandstof aan boord hadden.”

“En vervolgens bij mijn laatste poging, toen de wagen lichter was, moesten we pitten voor een onbekend probleem tijdens mijn laatste poging. Het was gewoon één van die dagen. De crash tijdens de derde oefensessie, de kwalificatie, het was geen makkelijke dag.”

Gevraagd naar zijn verwachtingen voor de race antwoordde Alonso het volgende.

“Het wordt extreem moeilijk. Ik denk dat het weekend enorm gecompromitteerd is, eigenlijk is het al voorbij,” aldus Alonso. “Ik denk dat het een zeer pijnlijke race wordt, om achteraan te starten. Imola is het tweede moeilijkste circuit om in te halen, na Monaco. Singapore is makkelijker inhalen dan Imola, om maar even de vergelijking te maken.”

“Ik denk dan ook dat het erg zwaar zal worden maar hopelijk leren we er iets uit. Er zijn soms goede dagen en soms slechte dagen, dit was een slechte maar we moeten gewoon verder doen.”