GP van Emilia-Romagna: derde oefensessie: McLaren bovenaan, crashes voor Alonso en Perez

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Oscar Piastr heeft tijdens de laatste oefensessie voor de GP van Emilia-Romagna de snelste tijd gereden, voor teamgenoot Lando Norris. De sessie werd gekenmerkt door crashes van Fernando Alonso en Sergio Perez. Max Verstappen reed opnieuw slechts de zesde tijd.

Na twee keer de snelste tijd voor Charles Leclerc tijdens de oefensessies op vrijdag en tegenvallende resultaten voor Verstappen en Red Bull op vrijdag was het uitkijken of Ferrari ook vandaag nog de bovenhand zou hebben en of Verstappen wat zou kunnen rechtzetten. Uiteraard is het een thuisrace voor Ferrari en de Tifosi waren dan ook talrijk aanwezig om Charles Leclerc en Carlos Sainz te steunen.

Bij Ferrari waren ze meteen sterk op dreef want Charles Leclerc was opnieuw bovenaan te vinden. Iedereen ging er voluit voor en zocht andermaal de limieten van de wagen en het circuit op. Daarbij ging het voor Fernando Alonso mis bij het uitkomen van Rivazza. Alonso door de grindbak en hij crashte met zijn Aston Martin F1-bolide in de bandenmuur.

We kregen even een rode vlag en bij het hervatten van de sessie was het meteen opnieuw druk op de baan. Dat er voluit werd gegaan bleek uit onderstaand beeld waarbij we Lewis Hamilton over de kerbstones zagen vliegen.

Met nog enkele minuten op de klok kregen we opnieuw een rode vlag. Deze keer was Sergio Perez gecrasht, het blijft tot dusver duidelijk een bijzonder moeilijk raceweekend voor Red Bull.

Uiteindelijk waren de twee McLarens aan het einde van de sessie helemaal bovenaan terug te vinden met een snelste tijd voor Oscar Piastri voor teamgenoot Lando Norris. Daarachter zagen we beide Ferrari’s terwijl Max Verstappen opnieuw slechts zesde was. Veel onbekenden en het ziet er dus naar uit dat we een spannende kwalificatie gaan krijgen.