AlphaTauri: “Iedereen zit in dezelfde situatie maar er is beterschap op komst”

AlphaTauri F1 team
AlphaTauri F1 team

AlphaTauri verwacht tegen de GP van Spanje een grote stap vooruit te kunnen zetten op het vlak van algemene performance van de wagen.

Tijdens de eerste race van het nieuwe F1-seizoen finishte Yuki Tsunoda als negende in de punten, toch moet de algemene performance van de AlphaTauri F1-bolide nog een stuk verbeterd worden.

“We hebben heel wat updates in de pijplijn zitten,” aldus Jody Egginton, de technisch directeur bij AlphaTauri, in Bahrein.

“Het betreft aerodynamica. Omwille van de reglementswijzigingen is de vloer van de wagen ingrijpend veranderd, net als de diffuser en de manier waarop de aerodynamica achteraan de wagen werkt.”

Volgens Egginton zitten alle teams in dezelfde situatie, namelijk dat ze zo snel en zo veel mogelijk de door de reglementswijzigingen verloren performance moeten proberen goedmaken. Tussen het afsluiten van de driedaagse F1-test en de race in Bahrein zat te weinig tijd om grote wijzigingen aan de wagens te doen.

“Iedereen probeert iets goed te maken. We proberen de wagen nu een breder ‘venster’ te geven waarin alles aerodynamisch goed werkt, zeker tegen lagere snelheden. Vervolgens kan de rijder dat benutten en zullen we sneller gaan.”

Geleidelijk aan zullen er nieuwe onderdelen op de wagen geplaatst worden en tegen de GP van Spanje zal de AT02 al een heel stuk sneller zijn.

“We hebben wat nieuwe onderdelen voor Imola, we hebben er ook wat voor Portugal. Vervolgens zullen we er ook in Spanje hebben dus geleidelijk aan zal het steeds beter gaan. Tegen de race in Spanje zouden we een mooie stap vooruit moeten gezet hebben.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022