AlphaTauri: “Overstap naar windtunnel Red Bull is een groot voordeel voor 2022-bolide”

Volgens AlphaTauri-teambaas Franz Tost zal zijn team een belangrijke stap vooruit kunnen zetten nu het beroep zal kunnen doen op de windtunnel van zusterteam Red Bull.


Bij AlphaTauri halen ze de banden met Red Bull nog wat meer aan en gezien de wijzigingen in de reglementen biedt dat het team verschillende kansen. Zo zal AlphaTauri voor de ontwikkeling van haar 2022-bolide beroep kunnen doen op de windtunnel van Red Bull.

AlphaTauri zet daarmee een belangrijke stap vooruit want het was tot dusver nog het enige F1-team dat met een 50 procent-model in de windtunnel werkt. Daar zal nu verandering in komen en dat is erg belangrijk voor het cruciale jaar 2022 waarin de F1-bolides er helemaal anders zullen uitzien.

“Het is een groot voordeel dat we naar een 60 procent-windtunnel zullen gaan want tot dusver hebben we steeds met een model van 50 procent gewerkt,” aldus Franz Tost tegenover ‘Motorsport.com’.

“60 procent is uiteraard nauwkeuriger en zal ons hopelijk ook meer waardevolle data bezorgen.”

Voor AlphaTauri komen er trouwens erg interessante tijden aan. Naast het overstappen naar een andere windtunnel verwacht het ook sterk te kunnen profiteren van het invoeren van het budgetplafond.

“In 2022 hebben we het tweede jaar van het budgetplafond, wat betekent dat de topteams zich niet langer in de positie bevinden om veel meer geld te spenderen dan dat wij doen.”

“Ik kijk dan ook uit naar de nieuwe regelgeving van 2022. Geen idee waar we ons dan zullen bevinden aangezien er heel wat verschillende onderdelen op de best mogelijke manier samengebracht moeten worden. Ik hoop dat onze engineering afdeling daarin slaagt zodat we in 2022 erg competitief zijn,” besloot Tost.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022