Nikita Mazepin: “Ik wordt gehaat omdat ik een Rus ben”

Volgens Haas F1-piloot Nikita Mazepin ligt zijn Russische nationaliteit deels mee aan de basis van de kritiek die hij te verwerken krijgt.


Nikita Mazepin kwam in een mediastorm terecht toen van hem op Instagram een video opdook waarin hij een vrouw bij de borsten betastte. Mazepin excuseerde zich vervolgens en ook de vrouw in kwestie deed haar kant van het verhaal maar het kwaad was geschied.

Op sociale media werd vruchteloos opgeroepen om zijn F1-racezitje af te nemen maar ondertussen wordt alles wat Mazepin doet nauwlettend in de gaten gehouden. Zowel de pers als de F1-fans zitten met het vergrootglas erop.

Mazepin liet eerder al weten niet verrast te zijn en is naar eigen zeggen ook enigszins onverschillig geworden voor de kritiek, ook eerder al in de Formule 2, steeds te verduren krijgt.

“Er zijn bepaalde redenen los van de racewereld waardoor ik eventueel anders behandeld wordt,” vertelde Mazepin tegenover ‘Match TV’. “Ik ben dat gewoon en het boeit me helemaal niet.”

Volgens Mazepin speekt daarbij ook het feit dat hij van Rusland afkomstig is een belangrijke rol waarom men zo kritisch is tegenover hem. Volgens Mazepin gebeurde iets gelijkaardigs met zijn voorgangers in de F1, al is de kritiek tegenover zijn persoon extra hard.

“Het waren allemaal toppers wat het racen betreft, door en door professionals, maar sommige dingen die over hen verteld werden waren niet verdiend. Zo gaat het echter in het leven. Het verbaast me niets dat de Russen anders behandeld worden,” aldus Mazepin tegenover ‘Match TV’.

“Ik geloof niet dat er een Russische rijder is geweest waarover zoveel ophef wordt gemaakt en die met zoveel haat wordt geconfronteerd. Ben ik daarop voorbereid? Het hoort bij het leven. Als je wilt racen moet je mij onder ogen zien.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022