Honda: “We werken erg hard om in 2021 titelkandidaat te zijn”

Zien we Max Verstappen en Red Bull dit jaar eindelijke strijden voor de wereldtitel? Honda zet alvast alles op alles om dit jaar titelkandidaat te zijn.


Ondanks het feit dat Honda vorig jaar aankondigde dat het eind dit jaar de Formule 1 zal verlaten wil het dit jaar samen met Red Bull voluit gaan in de hoop te kunnen strijden voor de wereldtitel. In de motorafdeling is men deze winter dan ook druk bezig met het verbeteren van de krachtbron.

“We zijn natuurlijk volop de power unit voor 2021 aan het ontwikkelen, niet alleen wat de performance maar ook wat de betrouwbaarheid betreft. We weten dat we ons nog steeds achter Mercedes bevinden en dat de andere concurrenten niet zitten te niksen tijdens de winter,” aldus Tanabe eind vorig seizoen volgens ‘F1i’.

“Er is slechts een korte winterpauze dit jaar maar iedereen in de Formule 1 probeert alles op alles te zetten om races en mogelijk ook het kampioenschap te winnen. Het is dus niet makkelijk om te voorspellen of we zullen winnen.”

“Aan de andere kant zouden we graag nog meer races winnen en proberen om in 2021 een uitdager voor de titel te zijn. We blijven dan ook enorm hard werden aan de power unit voor 2021.”

Voor Honda en Red Bull was het alvast positief om het seizoen 2020 met een overwinning in Abu Dhabi te kunnen afsluiten, tegelijkertijd vormt dat uiteraard geen garantie op succes in 2021.

“Het was een sterk resultaat voor Honda om het jaar af te sluiten,” blikt Tanabe terug op de overwinning van Max Verstappen in Abu Dhabi.

“Nog iets positief is dat we van de voorbije seizoenen erg veel geleerd hebben: het verbeteren van de betrouwbaarheid, zodat we slechts drie exemplaren per rijder gebruiken en geen bestraffingen moeten ondergaan.”

“Samen met de teams waaraan we motoren leveren zullen we tijdens de winter zeer hard werken om tijdens deze korte periode dat er geen races zijn zoveel mogelijk extra performance vinden en nog sterker zijn tijdens het nieuwe seizoen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023