AlphaTauri: “Tsunoda was zo snel dat we vreesden dat hij zou crashen”

AlphaTauri F1 team
AlphaTauri F1 team

Na de GP van Azerbeidzjan mag dan wel veel aandacht naar de derde plaats van Pierre Gasly gegaan zijn maar AlphaTauri-teambaas Franz Tost was ook enorm onder de indruk van de performance van Yuki Tsunoda. Hij vreesde zelfs dat Tsunoda zou crashen.

Tijdens de kwalificatie voor de GP van Azerbeidzjan crashte Yuki Tsunoda maar AlphaTauri-teambaas Franz Tost nuanceerde die ‘fout’ van de Japanner.

“Oké, er was een klein incident maar het was in het laatste kwalificatiegedeelte en dat kan gebeuren, het overkwam ook rijders met veel meer ervaring,” aldus Franz Tost.

Tsunoda reed echter een zeer sterke race en behaalde met een zevende plaats zijn beste resultaat in de Formule 1 tot dusver. Tsunoda was bij momenten tijdens de race zo snel dat men bij AlphaTauri vreesde dat hij zwaar zou crashen.

“Ik maakte me erg zorgen dat er iets zou gebeuren want hij was zeer snel. Hij deed het zeer goed.”

Volgens Tost heeft Tsunoda na enkele mindere races opnieuw getoond over welk talent hij beschikt. Tost verwacht de komende races dan ook meer puntenfinishes van Tsunoda.

“Hij heeft zich enorm verbeterd, je mag niet vergeten dat het zijn eerste keer in Baku was. Hij finishte inderdaad als negende tijdens zijn eerste F1-race en behaalde zo twee punten maar hij kende het circuit in Bahrein erg goed uit de Formule 2. Vervolgens hebben we er ook getest, hij kon daardoor een goede afstelling vinden.”

“Toen we echter naar hier kwamen in Baku kende hij het circuit niet en hij raakte er onmiddellijk mee vertrouwd. Hij startte als zevende en finishte ook als zevende. Naar mijn mening heeft hij het geweldig gedaan, een fantastische performance.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed