Michael Masi is niet akkoord: “Dit is niet één van de gevaarlijkste plaatsen op de F1-kalender”

F1 - Twitter
F1 - Twitter

Nico Rosberg liet in een vooruitblik naar de GP van Azerbeidzjan verstaan dat het circuit één van de meest angstaanjagende plaatsen op de F1-kalender bevat, namelijk de muur aan de ingang van de pitlane. FIA-racedirecteur Michael Masi is het niet eens met de wereldkampioen van 2016.

In een videoblog blikte Nico Rosberg vooruit op de GP van Azerbeidzjan en gidste hij ons rond het stratencircuit van Baku. Daarbij had hij erg veel aandacht voor de ingang van de pitlane en de zeer gevaarlijke muur die daar staat.

“Ik ga jullie één van de plaatsen tonen die ik altijd al het meest angstaanjagend van het jaar vond,” vertelde Rosberg in de bewuste video terwijl hij vervolgens verwees naar de muur aan de ingang van de pitlane in Baku.

“Het was redelijk angstaanjagend. Je rijdt daar ongeveer 350 km/u en kijk naar links (wijzend naar de pitingang).

“Beeld je in dat er iets aan je F1-bolide stuk gaat. Je rijdt 350 km/u. Links heb je gewoonweg een muur staan. Als er iets breekt dan ga je gewoon de muur in en is dat het einde, dan ben je er niet meer.”

“Dit is één van de meest angstaanjagende plaatsen waar ik ooit met een F1-bolide heb gereden. Het voelt gewoonweg ongelooflijk fout aan. Je moet proberen om daar niet aan te denken.”

Gelukkig voor Max Verstappen ging hij na zijn klapband de andere richting van het circuit uit maar geconfronteerde met de uitspraken van Nico Rosberg liet FIA-racedirecteur Michael Masi verstaan het niet eens te zijn met Rosberg.

“Nee, daar ben ik het niet mee eens,” aldus Masi. “De ingang van de pitlane en het volledige circuit zijn ontworpen en gehomologeerd volgens de vereisten voor een FIA Grade 1 circuit. Het voldoet dus aan de verschillende vereisten op het vlak van veiligheid die de regels vereisen. Dus nee, ik ben het er niet mee eens.”

De bewuste commentaar van Nico Rosberg kan u in onderstaande video zien vanaf 11:10

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed