Alpine F1 team laat voorafgaand aan GP van Singapore vier rijders testen voor racezitje in 2023

Alpine F1 team
Alpine F1 team

In de aanloop naar de GP van Singapore gaat Alpine op de Hungaroring een F1-test organiseren waarbij er vier rijders mogen testen die kans maken op een racezitje voor volgend jaar.

Na het aangekondigd vertrek van Fernando Alonso is er bij het Alpine F1 team een racezitje vrijgekomen voor 2023. Daarvoor zijn er verschillende kandidaten en Alpine wil tijdens een F1-test op de Hungaroring een evaluatie maken van de verschillende kanshebbers.

Oorspronkelijk maakte de test deel uit van een testprogramma van Alpine waarbij Oscar Piastri zou mogen testen maar nadat Piastri besloot om volgend jaar niet voor Alpine te racen heeft het team nu besloten om vier rijders de kans te geven om zich te bewijzen.

Er zal getest worden met de A521 F1-bolide uit 2021 en volgens diverse berichten zouden Nyck de Vries, Jack Doohan, Colton Herta en Mick Schumacher deelnemen aan de test.

Eerder deze week waren er berichten dat Sebastian Vettel, ondanks een aangekondigd afscheid van Aston Martin en de F1, toch in gesprek zou zijn gegaan met Alpine over een mogelijk racezitje in 2023. Ook Nico Hulkenberg wordt gelinkt aan Alpine maar allebei zouden ze dus niet deelnemen aan de test op de Hungaroring.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print