“Sebastian Vettel moet zich bij president van Italië excuseren voor felle kritiek op flyby’s”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Viervoudig F1-kampioen Sebastian Vettel heeft zich naar verluidt erg boos gemaakt over de flyby’s die voorafgaand aan de GP van Italië plaatsvonden. In Italië werd die kritiek echter bijzonder slecht onthaald.

Sebastian Vettel viseerde tijdens zijn kritiek vooral de 81-jarige Italiaanse president Mattarella. Eerder had de Formule 1 aangegeven dat het geen demo’s met vliegtuigen meer zou toestaan, dit omdat ze voor erg veel uitstoot zorgen.

“Ik heb gehoord dat de president heeft aangestuurd op de flyby’s,” vertelde een gefrustreerde Vettel na afloop van de race tegenover de media. “Hij is zo’n 100 jaar oud, misschien is het moeilijk voor hem om zo’n ego-dingen achterwege te laten.”

Er werd beloofd dat de flyby’s niet meer zouden plaatsvinden, het ziet er naar uit dat de president zijn mening heeft gewijzigd en dat de F1 simpelweg heeft toegegeven ondanks de borden met boodschappen rondom het circuit waarbij men zegt dat men van de wereld een betere plaats wil maken.”

“De F1 moet aan haar standpunten vasthouden en zich niet laten beïnvloeden. Wanneer je een doel hebt dan moet je niet naar al die landen gaan en negeren dat je het niet zal halen. Je moet je aan je woord houden. Tijd zal raad brengen.”

Geronimo La Russa, president van ‘Automobile Club Milano’ vindt de felle kritiek van Vettel ongehoord en hij wil dat Sebastian Vettel zich excuseert. Bovendien werd volgens La Russa speciale vliegtuigbrandstof gebruikt die voor 25 procent minder emissies zorgt.

“De polemiek schaadt de president van de republiek en ieder van ons,” aldus La Russa. “Hij zou zich bij president Mattarella en al de Italiaanse fans moeten verontschuldigen

Flyby tijdens de GP van Italië 2022 – Ferrari
Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023