Lewis Hamilton: “Ik geniet veel meer van de race wanneer ik achteraan moet starten”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Tijdens de GP van Italië moest Lewis Hamilton achteraan op de grid plaatsnemen. De zevenvoudig wereldkampioen reed van daaruit een sterke inhaalrace, iets waarvan hij naar eigen zeggen enorm hard heeft genoten.

Van achteraan op de grid slaagde Lewis Hamilton erin om als vijfde over de finish te rijden. Voor Hamilton was het naar eigen zeggen een amusante race.

“Het is duizend keer meer genieten wanneer je met anderen moet strijden,” aldus Hamilton. “Toen ik mijn eerste race in de karting reed was dat in een oude kart, gebogen en beschadigd, we moesten altijd achteraan starten met oude banden. Dat is waarvan ik altijd al heb genoten.”

“En dat was ook nu tijdens de GP van Italië het geval. Er waren meer gevechten, het was veel leuker dan als eerste vertrekken en wegrijden. Het is een andere uitdaging. Ik hou er meer van om met anderen te strijden.”

“Wanneer je wint is het iets helemaal anders, je voelt je enorm trots. Ik hou van het idee om vooruitgang te boeken. Ik had het gevoel dat ik op de ladder klom. Progressie boeken is iets goed.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023