Alpine F1 team moet Fernando Alonso nieuwe motor geven voor GP van Australië

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Tijdens de GP van Saudi-Arabië moest Fernando Alonso opgeven door een technisch probleem. Het Alpine F1 team ziet zich na een grondige inspectie genoodzaakt de motor van Fernando Alonso te verwisselen.

Alonso reed in Saudi-Arabië op de zevende plaats toen hij plots vertraagde en net niet in de pitlane geraakte. Geen punten maar wel problemen dus voor de Spanjaard.

Alpine constateerde dat er een probleem was met de waterpomp en die heeft blijkbaar bijkomende schade veroorzaakt waardoor de motor van Alonso vervangen moet worden.

“Het was de motor niet, het was een probleem met de waterpomp,” aldus Alpine-baas Laurent Rossi tegenover ‘Auto Hebdo’. “Dat heeft ervoor gezorgd dat de motor niet voldoende gekoeld werd en veroorzaakte verschillende problemen.”

Alonso krijgt dus een volledig nieuwe motor zonder dat hij daarvoor een gridstraf zal incasseren. Waarschijnlijk is dat echter slechts uitstel van executie want het zal voor Alonso moeilijk worden om zonder extra motor het seizoen af te werken.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner