“Alpine moet Alonso de wagen geven die hij verdient”

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Volgens Alpine-teambaas Otmar Szafnauer moeten ze Fernando Alonso een goede wagen geven wanneer ze willen dat de Spanjaard ook volgend jaar nog voor het team rijdt. De voorbije races werden Alonso en Alpine getroffen door pech maar de snelheid leek er wel te zijn.

“Die snelheid kan echt zijn maar ook niet,” antwoordde Otmar Szafnauer toen hem gevraagd werd of wat Alonso in Australië toonde representatief was voor de snelheid van de Alpine F1-bolide.

“Onze wagen is op sommige vlakken sterk,” waarmee hij verwees naar de tweede sector van Albert Park waar Alonso even snel was als de rijders van Ferrari en Red Bull. “Hij is niet op bepaalde vlakken erg zwak maar op sommige vlakken sterk.”

Het wordt nu uitkijken of Alpine ook op andere circuits competitiever voor de dag zal komen. Szafnauer zelf is alvast positief.

“Het circuit in Melbourne heeft karakteristieken die ook andere circuits op de kalender hebben, we zullen ook op andere plaatsen snel zijn. In Australië en Saudi-Arabië waren we redelijk goed, ook Imola zal goed zijn.”

“Het zou me niet verrassen als iedereen updates meebrengt naar Imola. In mijn 25 jaar in de Formule 1 lijkt omwille van welke reden dan ook de eerste Europese race telkens de race te zijn dat we heel veel upgrades zien. Het was Barcelona, nu zal het Imola zijn.”

Volgens Szafnauer is het voor Alpine belangrijk om updates te introduceren zodat de Alpine F1-bolide competitief is. Enkel zo kunnen ze volgens hem Fernando Alonso behouden in het team.

“Fernando is belangrijk voor het team, hij is een wereldkampioen en een belangrijke hulp om op het circuit competitief te zijn,” vertelde Szafnauer tegenover ‘Autosport magazine’.

“We zullen Fernando de wagen geven die hij nodig heeft. We zullen zien hoe het seizoen verloopt. Het is nog maar pas begonnen maar ik denk niet dat we het tijdens de winter slecht gedaan hebben. We zullen doorheen het seizoen verbeteren, we zullen omhoog gaan.”

“Als we dat doen kunnen we wat we dit jaar leren ook volgend jaar gebruiken. Uiteindelijk zullen we aan het einde van het jaar kunnen zien hoeveel we in verhouding tot de anderen geleerd hebben.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print