“Ferrari had nieuwe regels nodig om terug aan de top te geraken”

Ferrari
Ferrari

Volgens Carlos Sainz had Ferrari nood aan de volledig nieuwe generatie F1-bolides en het nieuw F1-reglement om de kloof met Red Bull en Mercedes te kunnen dichten. Door de juiste focus te leggen zijn ze daarin ook geslaagd en bevinden ze zich nu in de huidige situatie waarin ze erg competitief zijn.

“Het waren enkele moeilijke jaren voor Ferrari,” aldus Carlos Sainz volgens ‘Motorsportweek’. “Deze moeilijke jaren werden gebruik om het team intern wat opnieuw op te bouwen, om te proberen sterker te worden, beter in wat we doen.”

“We hebben de reglementswijziging en de noodzaak om opnieuw vanaf nul en een blanco blad papier te beginnen gebruikt om dit te doen. Deze verbetering komt daardoor en heeft ons opnieuw naar de top gebracht.”

“Ik heb er steeds in geloofd dat Ferrari over de juiste mensen en mindset beschikte om te zijn waar we ons nu bevinden.”

“We hadden echter nood aan het blanco blad papier omdat Red Bull Mercedes met de vorig regels een veel groter voordeel hadden tegenover de rest van het rijdersveld,” vertelt Sainz.

“Volgens ons was het zeer moeilijk om de kloof te dichten zonder reset op het vlak van de regels. Deze reset heeft ons de kans gegeven en die hebben we op een zeer goede manier gebruikt.”

Op dat vlak heeft Sainz inderdaad gelijkt want Ferrari en teamgenoot Charles Leclerc staan met een mooie voorsprong bovenaan de tussenstand van het kampioenschap.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner