Alpine na dubbele gridstraf Pierre Gasly: “90 minuten samengezeten om communicatie te verbeteren”

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Tijdens het raceweekend in Spanje kreeg Pierre Gasly een dubbele gridstraf nadat hij tijdens de kwalificatie twee keer een andere rijder had gehinderd. Nadien volgde een meeting van anderhalf uur over de twee incidenten die Gasly en Alpine ‘cash betaalden’.

Pierre Gasly kwalificeerde zich als vierde voor de GP van Spanje maar na twee gridstraffen van telkens drie plaatsen, telkens voor het hinderen van andere rijders, moest Gasly als tiende aan de race beginnen. De kans op een erg goed resultaat was daardoor verloren gegaan en daarmee ook heel wat wk-punten want Galsy finishte de race uiteindelijk ook als tiende.

Volgens Alpine-teambaas Otmar Szafnauer volgde er vervolgens een meeting van zo’n anderhalf uur om de pijnpunten te bespreken en een herhaling van dergelijke nodeloze bestraffing die erg kostbaar zijn te vermijden.

“We zaten tussen de races in Spanje en Canada samen met Pierre en zijn team van engineers,” aldus Szafnauer. “We zaten anderhalf uur samen om de communicatiestrategie te bespreken, hoe we met hem communiceren en de informatie die hij nodig heeft, de timing van de informatie die hij krijgt en wat hij met die informatie doet, gewoon zodat we het in de toekomst beter doen.”

“Het was immers erg jammer. Als hij daadwerkelijk als vierde was gestart en op de vierde plaats had gereden, in plaats van op zij geduwd te worden bij de start en veertiende te rijden na de eerste ronde, dat maakt een serieus verschil.”

“We moeten ervoor zorgen dat wanneer we ons vooraan op de startgrid kwalificeren, dat we dan ook van daaruit kunnen starten en racen.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print