Fernando Alonso: “Dit was beschamend voor de Formule 1”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Tweevoudig F1-kampioen Fernando Alonso begrijpt niet dat een hoogtechnologische sport zoals de Formule 1 op vrijdag CCTV-problemen moest ondergaan en geen plan B had om op terug te vallen.

Door ‘camera-problemen’ kon de eerste oefensessie grotendeels niet afgewerkt worden. Kostbare tijd voor rijdes en teams ging volgens hem verloren, ondanks een tweede oefensessie die verlengd werd. Daarnaast waren volgens Alonso ook de fans een groot slachtoffer.

Die fans kregen slechts enkele minuten van de eerste oefensessie te zien. Want nadat Pierre Gasly met zijn Alpine F1-bolide stil was komen te staan bleek er een synchronisatieprobleem te zijn met de CCTV. Daardoor had de wedstrijdleiding geen goed en volledig beeld over het Circuit Gilles Villeneuve.

“De fans kwamen zeer vroeg naar het circuit en wij slaagden er niet in om een eerste oefensessie te rijden,” aldus Alonso. “Van tijd tot tijd schieten we onszelf als sport in de voet, zo’n dingen zijn een beetje beschamend voor de F1.”

“We konden niet rijden tijdens de eerste oefensessie omdat de camera’s van het circuit niet werkten en we hadden geen plan B in deze sport.”