Alpine polst naar Pierre Gasly, Esteban Ocon wil Mick Schumacher

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Alpine wil Oscar Piastri niet zonder slag of stoot laten gaan maar informeert bij Red Bull wel naar Pierre Gasly, terwijl Esteban Ocon laat weten dat hij graag Mick Schumacher naast zich wil volgend seizoen.

Maandag kwam de zaak Alpine vs Piastri voor bij de FIA’s Contract Recognition Board (CRB) en Alpine blijft er op rekenen dat ze aan het langste eind zullen trekken. Dat zou betekenen dat de Australiër volgend jaar voor de Franse renstal kan uitkomen maar Piastri zelf houdt vol dat hij in 2023 geen Alpine-rijder zal zijn.

Naar verluidt zou Piastri volgens ‘Sky F1’ ook niet meer de eerste keuze zijn bij Alpine en hebben ze als geïnformeerd bij Red Bull naar Pierre Gasly. De Franse Alpha Tauri-rijder maakt sinds 2017 deel uit van de Red Bull-familie en tekende recentelijk nog een overeenkomst om ook volgend jaar voor de formatie uit Faenza uit te komen.

Alpine zou wel bereid zijn om een afkoopsom te betalen voor Gasly als de zaak Piastri in hun voordeel uitdraait en dan zou hij Red Bull mogen verlaten. 

“Op dit moment wil ik niet echt commentaar geven omdat ik nog niets gezien heb,” aldus Gasly vorig weekend in Spa-Francorchamps. “Het belangrijkste is dat ik goed presteer in de auto waar ik nu inzit en de rest zien we wel.”

Red Bull-teambaas Christian Horner liet weten dat Gasly onder de juiste omstandigheden Red Bul mag verlaten.

“De markt is fel in beweging,” aldus Horner tegenover ‘Sky.’ “We zullen zien wat de uitkomst wordt van de zaak voor de CRB met Piastri, Alpine en McLaren.”

“Voor ons is Pierre een Red Bull-rijder die onder contract staat voor volgend seizoen. Maar we hebben natuurlijk een meerjarig contract met Checo en Max heeft een langdurige overeenkomst.”

“We moeten alle mogelijkheden bekijken. Natuurlijk is al het andere puur speculatief, totdat zij de problemen met hun overeenkomst hebben opgelost.”

Bij Alpine zien ze een volledige Franse line up met Gasly en Ocon uiteraard zitten maar beide rijders hebben naar verluidt niet de beste verstandhouding. Tijdens de GP van België wou Ocon dat niet letterlijk gezegd hebben maar hij liet wel verstaan dat hij Mick Schumacher als teamgenoot wil.

“Ik vertrouw Laurent Rossi (CEO van Alpine) en Otmar Szafnauer en alle andere bazen volledig, ze zullen het druk hebben,” aldus Ocon. “Ik ben er zeker van dat ze al honderd telefoontjes gekregen hebben voor dat zitje.”

“Wat ik graag zou hebben is dat Mick naast me racet, het is duidelijk omdat hij mijn goede vriend is. Maar ik laat hen beslissen.”

De toekomst van Mick Schumacher bij Haas is onzeker maar ook Daniel Ricciardo is een aan het einde van het seizoen een vrije rijder en allebei komen ze nog in aanmerking om het zitje van Fernando Alonso over te nemen. Teambaas Otmar Szafnauer wil alle opties bekijken maar hij wil eerst het resultaat afwachten van de CRB.

“Esteban is een professional, hij zal met elke teamgenoot racen en wij concentreren ons op wat het beste voor het team is,” aldus Szafnauer. “Wij hebben de ontwikkeling gezien van Mick in de Formule 1 en de laatste tijd heeft hij een paar goede resultaten laten optekenen.”

“Maar voor we echt beginnen na te denken over welke rijder het zal worden moeten we eerst het resultaat van de CRB afwachten en goed en volledige informatie hebben over wat we gaan doen.” 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print