Alpine-teambaas furieus na spectaculaire aanrijding tussen Ocon en Gasly: “Er zullen gevolgen zijn!”

F1 - Twitter
F1 - Twitter

Bij Alpine was teambaas Bruno Famin overduidelijk ‘not amused’ na de aanrijding tussen zijn twee rijders. Esteban Ocon nam de schuld voor de aanrijding op zich maar de grote vraag is nu wat ze bij Alpine als reactie op dit incident tussen hun twee rijders gaan doen.

“Het incident vandaag was mijn fout, de opening was uiteindelijk te klein en ik verontschuldig me bij het team hiervoor. Ik hoop dat het team vandaag een puntenfinish behaalt die het verdient,” schreef Esteban Ocon kort na het incident op zijn sociale media-kanalen.

Later kwam Ocon ook nog tegenover de media terug op de spectaculaire aanrijding met teamgenoot Gasly.

“Het was een harde lancering en een harde landing, maar op dat vlak hebben we al ergere dagen gekend. Ik denk dat ik op dat vlak oké ben.”

“Het is uiteraard een ongelukkig incident waardoor ik zo vroeg in de race moet opgeven, zeker omdat de race zo lang duurt. Moeilijk om dit te verwerken.”

“We hebben geprobeerd om de wagen terug naar de garage te brengen dus ik ging uit de fast lane zodat we eventueel konden herstellen wat mogelijk was maar helaas was er te veel schade.

Alpine-teambaas Bruno Famin was helemaal niet te spreken over wat er was gebeurd en liet verstaan dat er ‘gevolgen’ zouden zijn.

“Dit soort incidenten zijn erg triest,” vertelde Famin tegenover ‘Canal Plus’. “Esteban zijn aanval op Gasly was net was we niet wilden zien en er zullen gevolgen zijn.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print