Max Verstappen: “Rode vlag zorgde voor een saaie race, hopelijk is niemand in slaap gevallen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Na een teleurstellende kwalificatie waarin Max Verstappen zich op P6 kwalificeerde volgde ook een zesde plaats tijdens de race. Volgens Verstappen werden alle strategische mogelijkheden verprutst door de rode vlag die tijdens de eerste ronde ontstond na de crash waarbij Perez, Magnussen en Hulkenberg betrokken raakten.

“Die rode vlag heeft alle opties qua strategie om zeep geholpen, waardoor het banden sparen tot het einde werd en het een saaie race opleverde. Hopelijk is niemand in slaap gevallen,” blikte Verstappen met een knipoog terug op de race.

“Russell reed defensief naar het einde van de race omdat de mediums wat fragieler zijn. Je kunt hier toch niet inhalen, dus ik moest dezelfde rondetijden als Russell rijden. Toen Hamilton achter mij een stop maakte, konden wij dat ook doen. Ik wist hem voor te blijven, maar het maakte geen verschil. Je moet misschien wel vier of vijf seconden sneller zijn om iemand in te kunnen halen. Het was gewoon heel saai.”

Voor Verstappen en Red Bull was het tijdens het raceweekend in Monaco vooral een kwestie van ‘schade beperken’.

“Het was een moeilijk weekend en eentje om snel te vergeten, maar ook om van te leren. Het enige positieve is dat we weten wat er beter moet, waar we aan moeten werken en dat is ook prioriteit nummer één. Als we dat weten te verbeteren, kunnen we meteen veel rondetijd winnen. Dat is veelbelovend. Maar qua resultaat en beleving heb ik weinig emotie bij deze race.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print