Alpine zet haar F1-bolide in Japan op dieet: “Het is een eerste stap”

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Na een desastreuze start plannen ze bij het Alpine F1 team om komend raceweekend in Japan een eerste update voor de A425 te introduceren. Die update focust zich vooral op gewichtsverlies voor de F1-bolide.

Het Alpine F1 team kende ondanks verschillende reorganisaties dit en vorig jaar een erg slechte seizoensstart. Alpine staat momenteel met nul punten laatste in het kampioenschap bij de constructeurs en de A524 lijkt niet competitief genoeg om voor punten te kunnen strijden. Bij Alpine timmeren ze aan de weg naar voor maar grote vraag is of de updates zullen volstaan om de kloof met de concurrentie te dichten. Komend weekend volgt alvast een eerste update.

“In lijn met ons ontwikkelingsplan voor 2024 zitten we op schema om de eerste updates op de A524 te introduceren,” aldus teambaas Bruno Famin. “Ook al zijn ze niet groot, het is belangrijk om zo snel mogelijk onze problemen aan te pakken zodat we het potentieel van de wagen kunnen benutten en constant kunnen verbeteren en ons pakket beter leren begrijpen.”

“Deze updates pakken vooral de voorvleugel aan en zijn een eerste stap in het verminderen van het gewicht van de wagen.”