“Als Daniel Ricciardo met Renault een podium kan scoren dan kan Fernando Alonso winnen”

Na een afwezigheid van twee jaar keert Fernando Alonso dit jaar terug naar de Formule 1 en volgens een aantal kenners zal hij ook weer succesvol zijn.


De terugkeer van Fernando Alonso is niet alleen goed nieuws voor de F1 maar ook voor de Spaanse sportwereld, dat vertelt Lucas ordonez in de documentaire ‘Alonso returns, the boss returns 2021.’

“Er zijn maar drie atleten die door iedereen in Spanje worden aanbeden. Rafael Nadal, Pau Gasol en Fernando Alonso. We dromen allemaal dat hij weer een kampioen zal zijn.”

Volgens voormalig F1-rijder en landgenoot Pedro de la Rosa heeft Alonso de sport in Spanje op de kaart gezet, zowel voor zichzelf als voor de anderen.

“Het was triest in de tijd voor Alonso. De mensen waren onverschillig omdat er geen Spanjaard was die won. Mensen leerden me kennen via Alonso. Hij maakte het beter voor ons allemaal en het enige waar hij om geeft is winnen, dat is wat hem zo speciaal maakt.”

De goede vorm van het Renault-team is natuurlijk ook Adrian Campos, manager van Alonso, niet ontgaan.

“Met Fernando is er altijd een show. Als hij een auto heeft die op de vijfde of zesde plaats kan komen, kan hij een podium scoren . Als hij een auto heeft die op het podium kan komen, zal hij races winnen. In 2020 scoorde Ricciardo podiums met Renault, dan kan Fernando races winnen.”

José Luis Santamaría, directeur van het Circuit de Catalunya durft misschien wel te dromen van meer: “Hij maakt zich weer klaar voor de top, dat is waar we op hopen.”

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022