Ferrari wil extra F1-test voor Carlos Sainz organiseren: “We gaan hem proberen helpen”

Bij Ferrari stellen ze alles in het werk om Carlos Sainz zo snel mogelijk vertrouwd te maken met het team en de nieuwe wagen waarmee hij zal rijden. Ferrari wil daarvoor zelfs een extra F1-test organiseren.


In tegenstelling tot Mick Schumacher en Fernando Alonso mocht Carlos Sainz na afloop van het seizoen niet deelnemen aan de Young Drivers’ Test in Abu Dhabi. Het had de overstap van McLaren naar Ferrari echter makkelijker kunnen maken.

Niet alleen Carlos Sainz bevindt zich in die situatie, ook bijvoorbeeld Daniel Ricciardo, Sergio Perez en Sebastian Vettel wisselen van team. Met slechts drie testdagen ter voorbereiding van het nieuwe F1-seizoen zijn er maar weinig mogelijkheden om je als rijder bij je nieuwe team goed in te werken en voor te bereiden.

Daar komt nog eens bovenop dat de drie testdagen verdeeld moeten worden onder beide rijders van het team. Bij Ferrari plannen ze echter een extra testdag met een F1-bolide die minstens twee jaar oud is om Sainz te helpen bij zijn overstap.

“Natuurlijk plannen we om iets te organiseren voor Carlos zodat hij zo snel mogelijk op snelheid geraakt en geïntegreerd geraakt in het team, samen met de engineers, de wagen, onze manier van werken, onze procedures,” aldus Binotto tegenover de officiële F1-website.

“De simulator zal op dat vlak een belangrijke rol spelen … dat zeker en vast maar we proberen momenteel om eventueel in januari al een test met een oude wagen te organiseren zodat hij zich vertrouwd kan maken met het team, de procedures en de mensen leert kennen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022