“Als dat niet verandert is Max Verstappen een tijdbom!”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens Dr. Helmut Marko is Max Verstappen als rijder veel rustiger geworden maar moet Red Bull er wel dringend voor zorgen dat Max Verstappen opnieuw kan winnen en mee kan strijden voor de wereldtitel.

“Hij is veel rustiger dan vroeger,” aldus Marko tegenover het Oostenrijkse ‘ORF’. “Na zijn opgave in Australië keerde hij terug naar zijn pit box en hebben we alles rustig besproken.”

“Deze keer wisten we dat we tegen een probleem konden aanlopen, we moesten tijdens de kwalificatie ermee overweg dus het kwam niet uit het niets.”

“Verstappen is een emotionele en gepassioneerde rijder die altijd zijn mening zal geven. Maar volgens mij is hij veel rustiger, rustiger dan in het verleden.”

Opmerkelijk is echter dat teamgenoot Sergio Perez dit seizoen veel meer op het niveau van Verstappen weet te presteren. Daarnaast moest Verstappen tijdens twee van de drie races opgeven en dat kan het emmertje bij Verstappen wel eens doen overlopen.

“Door de afstelling van de wagen heeft hij soms een gebrek aan vertrouwen om zijn extreme rijstijl te hanteren,” aldus Marko. “Je ziet dat Checo daardoor dichter bij Verstappen zit, dichter dan in het verleden.”

“Helmut Marko hoopt vooral dat Red Bull en Verstappen snel opnieuw beter en op niveau weten te presteren want dat is noodzakelijk om Verstappen ‘rustig’ te houden.

“Als we niet snel opnieuw winnen dan is hij inderdaad een tijdbom!” besluit de motorsportbaas van Red Bull.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print