Charles Leclerc beroofd van peperduur horloge: “Misschien straatverlichting voorzien?”

Ferrari
Ferrari

WK-leider Charles Leclerc is in Italië slachtoffer geworden van het stelen van zijn peperduur horloge. In een reactie laat zijn personal trainer verstaan dat de straatverlichting eindelijk eens gemaakt moet worden.

Net als veel andere topsporters pronken ook F1-piloten maar al te graag met een peperduur horloge. Het lijkt voor topsporters en zakenlui een nieuw soort ‘statussysmbool” te zijn geworden. Daarbij gaat het niet over een horloge van ettelijke duizenden euro’s maar soms over exemplaren die honderdduizend euro of veel meer kosten.

Niet verwonderlijk dat mensen met slechte bedoelingen steeds vaker proberen om zo’n horloge te stelen, vaak zelfs op bestelling. Onlangs was er in België nog bouwpromotor Bart Versluys die bestolen werd van een horloge met een waarde van zo’n 350 000 euro.

Bij Versluys ging het over een drieste overval met geweld, gelukkig voor Charles Leclerc was dat niet het geval maar eerder overkwam het ook McLaren-rijder Lando Norris (McLaren F1-piloot Lando Norris na EK-finale overvallen, peperduur horloge gestolen).

Leclerc was volgens het Italiaanse Gazzetta dello Sport gaan eten met vrienden in het Toscaanse Viareggio waarna hij op straat werd herkend en aan fans handtekeningen uitdeelde. Iemand met slechte bedoelingen maakte van de drukte handig gebruik om het perperduur horloge van naar verluidt honderdduizenden euro’s te stelen.

Volgens Andrea Ferrari, de personal trainer van Charles Leclerc, doen buurtbewoners al erg lang hun beklag over slechte verlichting in het stadsgedeelte waar Leclerc beroofd werd.

“We roepen dit al maanden. Misschien een idee om voor goede verlichting te zorgen?” uit hij zijn ongenoegen op Instagram.

Of die straatverlichting de diefstal van het horloge daadwerkelijk had voorkomen is maar de vraag, maar het heeft het beroven van Leclerc ongetwijfeld een pak eenvoudiger gemaakt.

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer