“Als Ferrari wil stoppen moeten ze dat maar doen”

McLaren Racing-CEO Zak Brown reageert kort en bondig op het dreigement van Ferrari om de F1 te verlaten: “Als ze willen stoppen moeten ze dat maar doen.”


Ferrari gaat niet akkoord met een verdere verlaging van het budgetplafond in de Formule 1 en dreigt er haast traditioneel mee om de sport te verlaten. Dat lokt een emotionele reactie uit bij Zak Brown die namens McLaren een voorstander is van het beperken van het jaarlijkse budget.

Brown verwijt Ferrari-teambaas Binotto dat hij de waarheid niet onder ogen durft te zien en dat de Formule 1 heus wel zal overleven als Ferrari niet meer meedoet.

In een videoconferentie met ‘Motorsport-Total’ laat Brown weten dat hij openstaat voor discussie maar hij vindt dat de uitspraken van Mattia Binotto nergens op slaan. De Italiaan had in een interview met ‘The Guardian’ laten verstaan dat Ferrari er de brui zal aan geven als het budgetplafond nog verlaagd wordt.

“Om eerlijk te zijn vind ik bijna de woorden niet om daar commentaar op te geven,” aldus Brown. “Ik denk dat we ons allemaal realiseren dat we ons in het midden van de ernstigste crisis bevinden die de wereld de laatste tijd heeft meegemaakt. Hele landen en industrieën zijn in shutdown.”

Binotto waarschuwde onder ander voor overhaaste beslissingen en dat vindt Brown een onvergeeflijke fout. “Ik denk dat vrijwel elke president, minister-president of CEO over de hele wereld nu probeert om snelle beslissingen te nemen om deze kwestie concreet aan te pakken.”

Het is geen geheim dat McLaren een voorstander is van het budgetplafond en Ferrari kan nog altijd haar vetorecht gebruiken als het dat wil. Maar Brown vindt het onwaarschijnlijk dat Ferrari zijn veto zou stellen als alle andere teams akkoord zijn.

In het geval dat Ferrari toch zou beslissen dat ze er zouden mee stoppen zou Brown dat spijtig vinden maar tegelijkertijd vindt hij ook dat de F1 ook wel zal overleven met achttien auto’s op de grid en hij gelooft ook dat de andere motorleveranciers de twee klanten van Ferrari wel zouden kunnen opvangen.

“Als we daarentegen het budgetplafond te hoog stellen en zo diegenen ontmoedigen die daadwerkelijk in de Formule 1 zouden kunnen investeren, dan denk ik niet dat de Formule 1 met veertien auto’s kan overleven. Zestien is kantje boordje, achttien is veilig. De F1 kan overleven zonder Ferrari. Maar ik heb liever dat ze blijven. De sport zou veel beter af zijn met hen.”

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}