Rubens Barrichello: “Ik kon de teamgenoot van Lewis Hamilton worden”

In een terugblik op zijn F1-carrière in de podcast Rusty’s Garage vertelt Rubens Barrichello dat het niet veel scheelde of hij was de teamgenoot van Lewis Hamilton geworden.


Na jarenlang voor Ferrari te hebben gereden maakte Rubens Barrichello in 2006 de overstap naar het Honda F1-team. Eind 2008 besloot de Japanse constructeur om ten gevolge van de financiële crisis haar F1-team op te doeken en de renstal te verkopen aan Ross Brawn.

Het was de voorbode van een ongelooflijk seizoen voor Brawn GP. Jenson Button kroonde zich in de Brawn GP F1-bolide tot wereldkampioen terwijl Barrichello als teamgenoot twee races won en derde in het kampioenschap werd.

Na zijn afscheid bij Ferrari leek Barrichello op weg naar de uitgang van de Formule 1 maar het ongelooflijke seizoen 2009 zorgde ervoor dat teams terug interesse in de Braziliaan kregen. Ook McLaren toonde interesse in Barrichello en zo scheelde het niet veel of Rubens Barrichello was in 2010 de teamgenoot van Lewis Hamilton geworden.

“Ik zou de teamgenoot zijn geweest van Lewis (Hamilton),’ vertelde Barrichello in de podcast Rusty’s Garage.

“Ongeveer rond de race in Spa, rond september 2009, tekende ik een contract met Williams. Vervolgens kwam McLaren naar mij toe en ze vroegen naar mijn diensten.”

McLaren was in 2008 wereldkampioen geworden met Hamilton maar Barrichello besloot loyaal te zijn tegenover Williams.

“De deal was goed,” aldus Barrichello. “Ik had bij McLaren meer geld kunnen verdienen maar ik heb het niet gedaan. Williams rekende op mij.”

Williams stond op een bepaald moment tijdens het F1-seizoen in 2009 zelfs voor McLaren, dat toen nooit om de titel kon vechten en derde in het kampioenschap werd. Williams eindigde het seizoen als zevende met slechts half zoveel punten als McLaren.

Uiteindelijk was het Jenson Button die na het behalen van de wereldtitel bij Brawn GP naar McLaren ging.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner