“Als Max Verstappen dit jaar geen F1-kampioen wordt dan geef ik 250 000 dollar aan het goede doel”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

De CEO van de Formule E heeft beloofd dat hij een 250 000 dollar aan het goede doel zal schenken als Max Verstappen er niet in slaagt om de wereldtitel te veroveren in 2024.

Max Verstappen is de voorbije jaren al drie jaar op rij wereldkampioen Formule 1 geworden. Mike Dodds, de CEO van de Formule E, heeft in een gesprek met het Britse ‘TNT Sports’ gewed dat hij denkt dat er 99% kans is dat Verstappen zijn titel in 2024 verlengd.

“Als hij niet wint, zijn er 19 andere rijders en als een van de 19 andere rijders wint, geven we een 250 000 dollar aan het goede doel en dat volgens de keuze van de andere rijder die wint,” zei Dodds.

Hij laat weten dat er weinig kans is dat Verstappen zijn titel niet verlengt en dat de situatie niet te vergelijken is met de Formule E waar de kampioen Jake Dennis een van de zeven rijders was die erin slaagde om een race te winnen.

“Het zou niet de slechtste dag op het werk zijn om een lading geld aan liefdadigheid te geven,” vertelde Dodds aan FE-presentator Jermaine Jenas. “Maar hij is absoluut de grootste kanshebber om het komende kampioenschap te winnen.”

“Voor mij als fan van de Formule E en Formule 1 weet ik dat ik naar Sao Paolo ga voor de volgende FE-ronde, ik rij Formule E, jij zit daar in het presentatieteam, geen van ons beiden heeft enig idee wie die race gaat winnen. Dus dat vind ik wel spannend.”

“Als Formule 1-fan weet ik dat het seizoen gaat beginnen, ik zal ernaar kijken en de publiciteit en alles wat erbij komt kijken, maar ik weet absoluut al wie er gaat winnen. Je kunt niet 19 van de 22 races in één seizoen winnen, buiten het seizoen een beetje aan de auto’s werken, terugkomen voor de volgende race en dan niet winnen. Ik zie het gewoon niet.”