Lewis Hamilton is enthousiast: “Deze wagen is duidelijk een stap vooruit, een enorme verbetering”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Nadat George Russell op woensdag met de Mercedes W15 mocht testen was het gisteren de beurt aan Lewis Hamilton. Net als Russell heeft ook Lewis Hamilton een positief gevoel over de nieuwe Mercedes F1-bolide die volgens Hamilton duidelijk een stap vooruit en in de goede richting is.

“Het was een productieve dag,” begin Lewis zijn terugblik op de testdag. “We hebben heel wat data over de W15 verzameld en veel geleerd, zowel tijdens lange runs als tijdens enkelvoudige snelle rondjes.”

“We hebben duidelijk een grote verbetering verwezenlijkt tegenover de wagen van vorig jaar, het is veel leuker rijden met deze wagen.”

Hamilton is bezig aan zijn laatste seizoen bij Mercedes maar desondanks is hij enorm gemotiveerd om samen met Mercedes opnieuw te kunnen zegevieren dit seizoen. Voor Hamilton zelf dateert zijn laatste F1-overwinning al van in 2021.

“Ik wil iedereen in Brackley en Brixworth enorm hard bedanken voor de inspanningen die ze het voorbije jaar gedaan hebben. Ik ben echt enorm dankbaar voor al het harde werk dat verricht is,” aldus Hamilton. “We hebben uiteraard nog steeds vooruitgang die we moeten boeken maar dit is een goede basis om op verder te bouwen.”

“We zullen rustig blijven en hard blijven werken om verbeteringen te vinden, zowel tijdens de laatste testdag als volgende week.”

“Ik kijk er naar uit om op vrijdag opnieuw in de wagen te zitten en verder te blijven leren met deze nieuwe wagen.”